PVC Vloeren Nadelen

pvc vloeren nadelen

PVC-vloeren hebben niet het “houten geluid” van echte houten vloeren en hoewel dat niet negatief hoeft te zijn, is het houten vloeren geluid altijd wel een uniek geluid. Ook de geur van PVC is anders. Het is nu eenmaal geen natuurproduct zoals hout dat wel is. Hout houdt ook warmte vast, waar PVC toch een vrij koud materiaal is. Gelukkig is dat laatste goed op te lossen door vloerverwarming. Een ander nadeel waar zeker over nagedacht moet worden is die het leggen van de vloer oplevert.
Voor PVC moet de ondervloer glad en egaal zijn en mag er bij het verlijmen niets misgaan: Het leggen van een pvc vloer is specialistisch werk en moet dan ook overgelaten worden aan een goede vloerenspecialist. Uiteindelijk is iedere afweging individueel, zoals ook ieder huis en iedere vloer persoonlijk zijn.
PVC-vloeren zijn zeker geen slechte keus: de voordelen geven u veel vrijheid en omdat PVC-vloeren zo stevig zijn heeft u er lang plezier van! Wilt u voordat u een nieuwe vloer aanschaft wat meer informatie over de vloer? Lees voordat u een nieuwe vloer besteld eerst wat recensies op internet van ervaringen van mensen. Dit kan nooit geen kwaad.